Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разликата между водещите тимове и останалите продължава да е голяма, смята Рос...

Разликата между водещите тимове и останалите продължава да е голяма, смята Рос Браун

1357
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка: Рено

Спортният директор на F1 Рос Браун смята, че въпреки силното представяне на Рено в Канада, разликата между водещите 3 тима – Мерцедес, Ферари и Ред Бул, и останалите в решетката продължава да е голяма.

В Монреал Даниел Рикиардо успя да се класира пред Пиер Гасли от Ред Бул в решетката. В състезанието австралиецът и неговият съотборник Хюлкенберг завършиха пред френския пилот на „биковете“.

Според Браун обаче дистанцията между отборите продължава да е голяма и основната цел на правилата за 2021 г. е тя да намалее значително. И повече от 3 тима да могат да се борят за челните позиции.

„Уикендът в Монреал беше най-добрият за годината на Рено, каза Рос Браун. – В събота Рикиардо бе 4-и в решетката, а в неделя и двете коли на тима завършиха в зоната на точките. Изглежда че има светлина в тунела за френската марка след тежкия период.

– Но продължава да има значителна разлика в скоростта на техните коли и на болидите на водещите 3 тима. Рикиардо и Хюлкенберг бяха затворени с обиколка. F1 има нужда от това отборите да са по-близо. Нещо, върху което ние работим, изготвяйки правилата за 2021 г.“, завърши Браун.