Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование за Уилямс в Белгия

Разочарование за Уилямс в Белгия

47
0

Екипът на Уилямс демонстрира чудесно темпо и добро справяне с промените във времето на пистата Спа по време на квалификацията, но не се справи толкова добре в днешната надпревара за Гран при на Белгия. Рубенс Барикело отпадна още в първата обиколка на своя старт №300. Бразилецът стъпи на мокро при спиране, не можа да спре и удари Ферари-то на Фернандо Алонсо.

– Въпреки целия ми опит нямаше как да знам къде точно е мокра пистата в първия тур. Оказа се, че в Бланшимон ситуацията е лоша. Затварях вратата на [Нико] Розберг и когато докоснах спирачките (макар да го направих доста рано), не успях да спра болида. Продължих направо и се ударих в Алонсо, за което съжалявам. Лошо беше и за отбора. Всичко вървеше толкова добре до състезанието, че добър резултат щеше да е прекрасен финал. Но въпреки че изходът от състезанието ми номер 300 не беше хубав, съм убеден, че нещата ще са различни в 301-ия старт! – остана оптимистично настроен бразилецът.

Нико Хюлкенберг от своя страна имаше проблем с газта и трудно управляваше своя FW32. Това наложи непланирано спиране в бокса, когато пък изгасна двигателят и трябваше да бъде рестартиран.

– Резултатът беше загуба на позиция. След това трябваше да се справя с дъжда без да имам пълен контрол върху агрегата, което доведе до няколко завъртания. Накрая рискувахме с гумите в опит да наваксаме поне малко – призна немският пилот.