Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарованите BMW ще ускорят развитието си

Разочарованите BMW ще ускорят развитието си

33
0

След успеха в миналогодишната кампания за BMW Заубер сега отборът има значителни проблеми. И след като в Гран при на Великобритания Робърт Кубица и Ник Хайдфелд завършиха на обиколка зад победителя на 13-та и 15-та позиция, базираният в Хинвил тим се намира на осма позиция при конструкорите.

Но Гран при на Германия е важно състезание за BMW, като шефът на тима, Марио Тайсен, обеща да ускори развитието на болида F1.09.

„Нашето състезание отразява темпото ни в квалификацията“ – каза Тайсен. „Като цяло уикендът беше разочароващ. Ще ускорим темпото си на развитие.“

Отборът вече се отказа от програмата си за развитие на KERS, но шеф инженерът Вили Рампф обясни, че основният проблем за колите им е било генерирането на работна темперетура на гумите.

„По време на състезанието имахме проблеми да вкараме гумите в температурната рамка, в която работят най-добре“ – каза той. „И двамата пилоти се оплакаха от липса на сцепление при твърдата смес. С меките гуми темпото бе приемливо. Но в края на краищата колата не беше конкурентна. На Нюрбургинг ще представим нов аеродинамичен пакет.“