Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочароващ уикенд за Хонда

Разочароващ уикенд за Хонда

46
0

Дженсън Бътън бе разочарован от слабото представяне на тима на Хонда по време на Гран при на Германия. Британецът така и не успя да поддържа темпото на конкурентите си.

Периодът на кола за сигурност допълнително му попречи, като оттам нататък той просто трябваше да се задоволи със 17-тата позиция.

„Доста неприятно състезание, а 17-тата позиция определено бе доста разочароваща” – казва Бътън. „Направихме рано първия пит стоп, за да не може Розберг да ме изпревари, но там загубих доста време спрямо него и Рубенс, тъй като гумите не се представяха особено добре.”

„Сцеплението също беше слабо и губех много време в завоите. Когато излезе колата за сигурност, веднага влязох в бокса за гуми, за да можем да минем на по-меките гуми. За съжаление обаче в резултат на това изостанах с обиколка, като не можех да изпреваря лидера.”

„Много съм разочарован, особено след силната квалификация в сравнение с предишните уикенди. Но просто ще трябва да се поучим от грешките си.”

Рубенс Барикело също трябва да се постарае да забрави този уикенд, след като се удари с Дейвид Култард в опит да го изпревари. Въпреки че бразилецът успя да се завърне на пистата, колата му бе прекалено повредена, за да продължи.”

„За нещастие, нямахме нужната скорост, за да бъдем конкурентни и се мъчехме много с намирането на сцепление. Стратегията ни беше добра, но ако можех да направя още няколко обиколки, то можех да имам късмета, който има Нелсън Пикет младши. Поздравления за него по случай подиума му.”