Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочароващо състезание за Торо Росо

Разочароващо състезание за Торо Росо

49
0
Хайме Алгерсуари

Пръв извън зоната на точките се класира в Гран при на Корея Хайме Алгерсуари, а съекипникът му в Торо Росо Себастиен Буеми не завърши състезанието.

– Изпуснахме добра възможност за спечелване на точки днес, така че съм много разочарован, още повече, че само стигане до финала е постижение при толкова отпаднали болиди. Аз загубих най-много при спирането си в бокса, когато заради технически проблем излязох много назад. По време на надпреварата ми липсваше скорост на правите и затова не можех да си пробивам път напред. Накрая просто нямаше какво да направя срещу [Нико] Хюлкенберг, който бе по-бърз и с нови гуми. Трудно е да си конкурентоспособен, когато нямаш достатъчно високо темпо, тъй като заради това настройките ни са с по-ниско аеропритискане и съответно справянето с гуми не е леко – обясни ситуацията за себе си испанецът.

Швейцарският му съотборник се извини на Тимо Глок (Върджин) за катастрофата, която предизвика, след като и двамата отпаднаха след инцидента.

– Според мен беше правилно да изкараме толкова време зад сейфти кара, защото видимостта бе много лоша. Водата като че ли не се оттичаше като хората от асфалта. Не съм доволен от състезанието си, защото смятам, че потенциалът ми бе значително по-висок. Вървях седми преди катастрофата, когато всички бяха спрели за смяна на гуми. Темпото ми бе чудесно и успях да изпреваря [Камуи] Кобаяши, [Ник] Хайдфелд, Лотус-ите и Върджин-ите, просто вървях прекрасно. Но натиснах късно спирачките, блокирах предните колела и не можах да завия, при което ударих Тимо и съжалявам за това – каза Буеми.