Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочаровани сме от скоростта ни в състезанието, призна Биното

Разочаровани сме от скоростта ни в състезанието, призна Биното

1999
0
Льоклер пред Макс Верстапен
Льоклер пред Макс Верстапен, снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матиа Биното заяви, че е разочарован от скоростта на болида в Гран при на Великобритания. Шарл Льоклер се представи силно в квалификацията и зае 3-ата позиция на грида, като изостана с по-малко от 0.1 сек от най-бързия Ботас.

В състезанието обаче темпото му и това на Фетел беше далеч от Мерцедес, а и не беше по-добро от това на Макс Верстапен с Ред Бул. В един момент и двамата бяха зад холандеца, преди Себастиан да го удари отзад при опит да си върне 3-ото място.

„Трябва да можем да се борим за челните позиции във всяко едно състезание, независимо от пистата“, каза Биното. „Случаят не беше такъв във Великобритания. Няма съмнение, че сме разочаровани. След квалификацията очаквахме по-добър резултат.

Но скоростта ни в състезанието не беше добра. Имаме много какво да подобряваме. В екипа на Ред Бул отбелязаха прогрес. Те спечелиха в Австрия и бяха много конкурентни на Силвърстоун. Нашият и техния пакет са много близки като скорост и последните 2 надпревари показаха точно това.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter