Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се извини на Верстапен, пое вината за инцидента

Фетел се извини на Верстапен, пое вината за инцидента

4048
0
Макс Верстапен и Фетел
Макс Верстапен и Фетел, снимка: Дан Иститийн/Ред Бул Контент Пуул

Себастиан Фетел се извини на Макс Верстапен за инцидента между двамата в Гран при на Великобритания веднага след състезанието на Силвърстоун.

Те спореха за 3-ата позиция, като холандецът успя да изпревари съперника си на завоя Стоу. Пилотът на Ферари опита контраатака на следващия, но не прецени добре спирането си, блокира предните колела и удари Макс отзад.

След катастрофата Верстапен нямаше много поражения по болида си и завърши 5-и. Докато Фетел мина през бокса за смяна на предното крило. След това получи наказание от 10 секунди, което го остави едва 16-и на финала, както и 2 наказателни точки към състезателния лиценз.

„Говорих с него и той ми се извини веднага след като излезе от колата, каза Макс. – Не знам как закарах колата до финала след случилото се. Мисля, че останах без серво.

Седалката ми беше разместена и всеки път при спиране аз отивах напред или настрани. След края видях, че целият под е разрушен.“

Фетел пък коментира: „Мислех, че вътрешната част от трасето ще се освободи. Изглежда той се връщаше към средата на пистата. Но вътрешната част остана затворена и ние катастрофирахме. Беше моя грешка.“

Преди тази с Фетел, Верстапен води и друга оспорвана битка – с Шарл Льоклер за 5-ата позиция. Тя в крайна сметка приключи с успех за Макс, но след това дойде инцидентът със Себастиан.

„Беше добра битка с Шарл, обясни пилотът на Ред Бул. – Мисля, че след случилото се в Австрия той беше малко ядосан и се защитаваше много здраво. Но всичко беше наред. Аз съм за такива битки. По принцип не исках да поемам рискове в тези борби, за да не повредя колата. Знаех, че съм доста по-бърз.“