Разочарование от Формула 1

944
0

Предвид наблюдението Ви на Формула 1 през всички тези години, какво мислите за моментнтото и състояние? От 21 години следя спорта и малко по-малко започвам да се дразня и да губя интерес.

1. Гумите! Защо ни е разлика от 4 сек между началото на стинта и края му? Защо трябва да се пазят гумите? Защо няма гуми позволяващи да се кара максимално бързо всяка една обиколка както някога? Не искаме ли способният да управлява най-бързо да се отличи? Да има герои на пистата. Ситуацията с гумите е безкрайно разочароваща за мен. Губи се чара от скоростта и таланта на пилотите. Формула на гумите.

2. Гориво! Защо защо защо трябва да има lift and coast, защо трябва да се пести гориво….какъв спорт е това?

3. Двигатели! Защо имаме 2 двигателя? Разработването на такъв двигател е по-скъпо от производството на повече агрегати. Какво целят?

От години имам усещането, че спортът се управлява от неадекватни хора. Помните ли 2009 когато искаха да подобрят състезянията и наложиха по-малки предни гуми, тоест отнеха механичното сцепление? А колите станаха грозни. Мисля си, че ако Ф1 изгуби мен като последовател, ще изгуби всички. За 21 години почти няма свободна тренировка, която да не съм гледал.

Бихте ли ме посъветвали на кого мога да изпратя това писмо, за да стигне до някой, от който зависят тези неща?

Въпроси на Христо Пацев