Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разочарование в Рено след 11-а и 16-а позиция на грида

Разочарование в Рено след 11-а и 16-а позиция на грида

50
0
Виталий Петров

Като объркващ определиха деня си в екипа на Рено, след като не успяха да използват потенциала на R31 и пилотите им останаха доста назад на стартовата решетка спрямо досегашните си представяния. Виталий Петров е 11-и, а Ник Хайдфелд – чак 16-и на грида за Гран при на Монако. На всичкото отгоре един от механиците на екипа, работещ с пистолет за гайките, бе контузен в последната свободна тренировка и ще пропусне надпреварата утре.

Трябваше безпроблемно да се класираме в топ 10, така че 11-о място не е особено удовлетворяващо. Оказа се, че гумите суперсофт са истинско предизвикателство да нас – аз свалих само няколко десети от времето си с тях. Утре обаче ще трябва да имаме желязна стратегия за състезанието – призна руснакът.

Съотборникът му също не разбираше какво се е случило, след като направи чиста обиколка и не допусна сериозни грешки, а му липсваше скорост.

Още след първите тренировки бяхме наясно, че ни предстои много работа, но си мислех, че Q3 не е проблем. Тук, за разлика от Барселона, няма да има много изпреварвания заради характера на трасето, но въпреки това ще натискаме здраво. Може би неконвенционално използване на KERS – на място, където съперниците не очакват – ще помогне в известна степен – допълни Ник.

Неочаквано и разочароващо представяне бе определението на техническия директор Джеймс Алисън. Той се надява по-доброто темпо със софт да помогне на пилотите в надпреварата, но дори то бе под очакванията на екипа.