Начало Автомобили Разрешават на руснак да купи Saab

Разрешават на руснак да купи Saab

165
0
SAAB,spyker

Управлението по дълговете на Швеция е одобрило продажбата на акции на шведския автомобилен производител Saab. Техен купувач е руският предприемач Владимир Антонов се казва в съобщение на регулатора, съобщава (С) Reuters.
Наскоро ръководството на компанията подкрепи плановете на Антонов, който смята да вложи в шведската марка, намираща се под контрол на холандския Spyker Cars NV, до 30 млн. евро срещу максимум 29,9% акции.
В същото време топ-мениджмънта на Saab търси възможности за възобнови производството в завода на компанията, преустановено в началото на април т.г. поради неизплатени задължения към поддоставчици.
През миналата седмица официален Стокхолм също одобри продажбата на недвижими активи на Saab на руснака, последвана от тяхна обратна аренда. Средствата от сделката ще помогнат на компанията да се издължи на доставчите си.
Името на Антонов, бивш собственик на 29,9% акции от Spyker Cars, нашумя през миналта година, когато холандския производител на бутикови автомобили придоби от General Motors шведската компания, като едно от условията на сделката бе излизането му от акционерния състав на Spyker. Наскоро той обаче съобщи за намеренията си да изкупи обратно дела си в холандската компания.