Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разрешиха публика и на Имола – по 13 000 души дневно

Разрешиха публика и на Имола – по 13 000 души дневно

6838
0
Имола
снимка: Ред Бул Контент Пуул

По 13 000 души ще могат да гледат случващото се на писта през двата дни на състезателния уикенд на пистата Имола. Трасето се върна в календара на Формула 1 заради пандемията от коронавирус. Гран при на Емилия Романя е насрочена за 1 ноември. Уикендът ще е само два дни, за да не бъдат претоварени отборите, които трябва да превозят оборудването си от Португалия до Италия. Надпреварата на Портимао е на 25 октомври.

Формула 1 състезание на Имола ще се проведе за първи път от 2006 г. насам. Билети за надпреварата се продават от няколко дни. Част от тях са запазени за местни жители. За падок клуба са предвидени 500 месна. Организаторите обясниха, че са създали нова организация за паркиране и достъп до трибуните. Планът е между зрителите да има поне 3 празни места по трибуните. Първото състезание с публика този сезон бе Гран при на Тоскана. На Муджело имаше под 3000 души на пистата, които обаче се скупчваха на няколко определени места. В Русия имаше значително повече публика.

На Имола планират да използват всичките си трибуни, да разпределят хората на групи до 1000 души и всяка да има отделен паркинг за максимално социално дистанциране

На Нюрбургринг, където в края на следващата седмица ще се проведе Гран при на Айфел, имат разрешение за 20 000 фенове. Местните власти се съгласиха да има публика на трасето при условие, че се спазват определени мерки. Там възнамеряват да предприемат действия, подобни на тези на организаторите от Имола.

В Турция се надяваха на 100 000 зрители и започнаха продажба на билети. Според организаторите от Интерсити (собствениците на Истанбул парк) в първите шест часа от пускането им бяха реализирани 40 000. В момента обаче няма продажба на билети освен на пакети за Падок клуб.