Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разследването на Маруся показа, че автомобилът не е причина за катастрофата на...

Разследването на Маруся показа, че автомобилът не е причина за катастрофата на Де Вилота

29
0
Мария де Вилота

Разследването на катастрофата на Мария де Вилота от теста на летище Дъксфорд преди две седмици показа, че в автомобила не е имало проблеми преди или по време на инцидента. Отборът на Маруся проведе собствено изследване на обстоятелствата около удара, вследствие на който испанката загуби дясното си око.

Тестът бе дебютен за Де Вилота като трети пилот на Маруся в Гран при, а това бе четвъртото й качване в болид от Формула 1 през кариерата й.

След внимателно изследване на всички данни и допълнителна информация отборът може да съобщи, че не е имало проблеми в автомобила. Шасито е одобрено за участие в състезателни уикенди – се казва в изявлението на тима.

Заедно с разследването на отбора са проведени и други – на съответните отговорни органи. Изводите са докладвани пред независимата британска регулаторна организация, работеща в областта на трудовите злополуки (Health & Safety Executive – HSE).

Доволни сме, че вътрешното разследване изключи автомобила като фактор в инцидента – коментира шефът на Маруся Джон Буут. – Споделихме и обсъдихме резултатите с HSE, чието разследване все още продължава. Процесът бе много детайлен, за да се разбере причината за катастрофата. Сега отново можем да се съсредоточим върху основното, а то е Мария да се възстанови. В тази връзка продължаваме да подкрепяме нея и семейството й по всякакъв начин – допълни той.