Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разследват Нико Розберг

Разследват Нико Розберг

61
0

Нико Розберг (Уилямс) може да загуби петото си място в Гран при на Япония, ако стюардите на надпреварата го накажат. В момента те разглеждат поведението на състезателя в обиколките, когато на трасето имаше кола за сигурност заради катастрофата на Хайме Алгерсуари (Торо Росо).

Проблемът е, както и в инцидентите от квалификацията вчера, че Розберг е дал по-добро време при жълти знамена на пистата. Заради това провинение стюардите вече наложиха куп наказания и очевидно се отнасят крайно сериозно към него.

Ако Розберг получи санкция обаче, Браун Гран при ще спечелят титлата при конструкторите още днес. Отборът на Рос Браун е начело в подреждането на отборите със 156 точки (при сегашното класиране в Япония) срещу 120,5 за Ред Бул. В оставащите две състезания до края на сезона биковете могат да спечелят максимум 36 пункта, което означава, че на практика на Браун им е нужна половин точка, за да се поздравят с короната.

Розберг спечели около 4 секунди, докато сейфти карът бе на пистата, направи зелен сектор (по-добро време – б.р.), така че трябва да видим какво ще се случи – бе ред днес на Дженсън Бътън да протестира срещу колеги.

Фернандо Алонсо (Рено) бе убеден вчера, че е постъпил според правилника при жълти знамена за разлика от съперниците си в Браун. В крайна сметка и тримата пилоти получиха наказания.

Розберг пресече финала на Сузука пети, което означава 4 пункта. Ако стюардите наистина го накажат, Рос Браун ще се поздрави с осма конструкторска титла в кариерата си (вече има две с Бенетон и пет с Ферари), при това в дебюттния сезон на отбора, който носи неговото име.