Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разслояване е възможната причина за пукнатата гума на Люис

Разслояване е възможната причина за пукнатата гума на Люис

88
0

Вероятно гумата на Люис Хамилтън в Турция се пукнала заради разслояване, причинено от образуването на буци по горния слой, твърдят специалисти на Бриджстоун. Японците обаче не са сигурни какви са точните обстоятелства, довели до повредата, тъй като трябва да проведат допълнителни изследвания.
Веднага след Гран при на Турция Хирохиде Хамашима – главен отговарящ за развитието на гумите в Бриджстоун, взе със себе си гумата на Люис за изследвания в Япония. Там бе доказано, че пукането не е причинено от отломки по пистата и от Бриджстоун вярват, че проблемът е в резултат на отлепяне на горния слой. Това означава, че по гумата са започнали да се отделят и да полепват малки парченца, които са оформили по-големи късове. Така се е стигнало до увреждане на по-долен слой на гумата.
От Бриджстоун ще се опитат да разберат дали Хамилтън е ударил бордюр и дали това не е оказало допълнителна сила, за да се стигне до спукване. По гумите на още няколко пилоти са се образували подобни буци, но Хамилтън е единственият, който получи повреда в Гран при на Турция.