Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Развитието на колата е най-важно в борбата, убедени са в Торо Росо.

Развитието на колата е най-важно в борбата, убедени са в Торо Росо.

31
0
Хайме Алгерсуари

Първото сериозно развитие на Торо Росо STR6 ще е налице за Гран при на Монако, заяви главният инженер на отбора Лоран Мекис. Тимът демонстрира прекрасна скорост по време на предсезонните тестове и я запази в първите състезания за годината във Формула 1.

Открихме много повече, отколкото очаквахме по време на зимните изпитания, когато вече разбирахме, че колата ни е добра. След първия старт бяхме наясно, че имаме прилично състезателно темпо, както и че директните ни конкуренти – както и очаквахме – са Уилямс, Форс Индия и Заубер. Точно срещу тези отбори се борихме в първите три старта от шампионата. STR6 изглежда притежава достатъчно потенциал, за да им се противопостави, а това е прекрасна новина. Квалификациите и през трите състезателни уикенда преминаха прилично. Само в Мелбърн обаче взехме точки. Това е част от играта – в някои надпревари всичко се напасва перфектно, в други не. Случва се както с нас, така и със съперниците ни, което обяснява и позицията ни точно зад Заубер в подреждането при конструкторите. Битката между тези три-четири отбора ще продължи през целия сезон. Това може да се нарече малкият – нашият – шампионат – разясни Мекис.

Главният инженер на Торо Росо също като повечето си колеги, както и коментаторите на спорта, се радва на шоуто на писта, постигнато благодарение новите гуми на Пирели.

Освен предпоставки за множество различни стратегии, гумите създават и доста възможности за изпреварване, тъй като понастоящем има сериозна разлика между скоростта на автомобил с нови и такъв с износени гуми. А всичко това допълва шоуто – обясни французинът. – Може би единственият недостатък е за нас на питуола, тъй като понякога е наистина трудно да разчетеш случващото се, както се случи в Малайзия. В Китай обаче всичко бе подредено.

Ключът за доброто представяне, убеден е инженерът, е развитието на автомобилите.

Имаме планирани няколко големи крачки за сезона, като определихме моментите за тях още преди началото на сезона. Първото сериозно развитие ще видим в Монако, следващото – малко по-късно през сезона. Тези две стъпки са планирани и се надяваме да ни дадат добър напредък в представянето. Възможно е обаче да тръгнем и в различна посока, тъй като тренировките ни дават множество варианти за работа при липсата на тестове между състезанията – допълни Мекис.