Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Развитието на колата и успехът в последните състезания са еднакво важни според...

Развитието на колата и успехът в последните състезания са еднакво важни според Бътън

48
0
Дженсън Бътън

Еднакво важно за Дженсън Бътън и тима на Макларън ще е както постигането на успех в последните две състезания за сезона, така и развитието на колата за следващата година. Британецът каза днес на пистата Яс Марина, че макар никой да не помни името на втория в класирането, всъщност е важно да се пребори за тази позиция с пилоти като Марк Уебър с втория Ред Бул (колата на шампиона), с Фернандо Алонсо и съотборника си Люис Хамилтън.

За него настоящият сезон във Формула 1 е много по-добър от предишния, но не просто защото е пред съотборника си в шампионата, а защото напълно е интегриран в тима, автомобилът е много по-добър (поне за него), с далеч по-стабилна задна част.

Надявам се това развитие да продължи – каза още Дженсън. – Момчетата в тунела работят по много интересни неща и се надявам те да са успешни.

Според Бътън тимът му работи почти перфектно в момента, като състезанията на Сузука и в Индия (макар и второто да не бе спечелено) са били на практика безгрешни. Сезонът като цяло обаче е малко разочароващ, тъй като независимо от всичко Себастиан Фетел навсякъде е бил 2-3 десети по-бърз.

Според англичанина Макларън са отстъпили и в стабилността, където Ред Бул са феноменални и това е нещо, върху което трябва още да се работи.