Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Развитието на Лотус през сезона зависи от бюджета, заяви Грожан

Развитието на Лотус през сезона зависи от бюджета, заяви Грожан

37
0
Ромейн Грожан

Развитието на болида на Лотус Е21 през сезон 2013 г. зависи от бюджета, заяви Ромейн Грожан. По-ограничените средства на ръководения от Ерик Булие тим в сравнение с топекипите на Макларън, Ферари и Ред Бул са основната причина за изоставането на отбора в течение на шампионата. В Енстън не са в състояние да отделят толкова средства за колата си, колкото съперниците.

Тазгодишното първенство във Формула 1 стартира по възможно най-добрия начин за Лотус – с победа на Кими Райконен в Австралия. Втората надпревара (в Малайзия) не бе толкова успешна с шесто и седмо място за Грожан и финландеца. В отбора са предпазливи като цяло, тъй като не би могло да се твърди, че втората позиция при конструкторите е стабилна след само два от общо 19 старта.

При това положение на въпрос дали отборът ще продължи да води битка в челото Ромейн Грожан заяви, че е уверен във възможностите на екипа, но не е сигурен по отношение на ресурсите.

Всичко зависи от наличните пари. Това е ключът в F1. Знаем, че хората в тима са добри и че разполагаме с необходимия инструментариум и фабрика. Наясно сме, че те могат да направят автомобил, с който да се печелят победи. Но в крайна сметка въпросът е какви средства ще сме в състояние да вложим. Надяваме се да привлечем спонсори, тъй като с повече партньори идват развитието и следващите победи – обясни той.

Екипът на Лотус е без основен спонсор. Смята се, че в Енстън работят по въпроса, но сделка все още няма.