Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул и Алфа Таури със специално оцветяване за Гран при на...

Ред Бул и Алфа Таури със специално оцветяване за Гран при на Турция в чест на Хонда

3243
0
Хонда
снимка: Хонда

Ред Бул и Алфа Таури ще са със специално оцветяване по време на уикенда за Гран при на Турция в чест на Хонда. Японската компания напуска Формула 1 в края на сезон 2021. Домашната й надпревара на пистата Сузука обаче бе отменена заради сложната ситуация с разпространението на коронавирус. Затова двата отбора на Дитрих Матешиц ще използват оцветяването в Турция. Гран при на Япония бе предвидена за този уикенд в оригиналния календар на сезон 2021.

Преобладаващо бялото оцветяване на болидите RB16B на Макс Верстапен и Серхио Перес е вдъхновено от легендарната Хонда RA 272. С този автомобил Ричи Гинтер печели първа победа за японската компания – в Гран при на Мексико през 1965 г. На задните крила на AT02 на Пиер Гасли и Юки Цунода пък ще е изписано ありがとう(arigato) – „Благодаря“ на японски.

„Всички нямахме търпение японските фенове да отбележат изключителното ни сътрудничество с Хонда у дома на Сузука“, отбеляза шефът на Ред Бул в Гран при Кристиан Хорнер. „Състезанието падна жертва на пандемията. Ние обаче не можехме да позволим този уикенд да отмине без да отдадем почит на Хонда и изумителните японски фенове. Затова част от наследството на марката идва с нас в Истанбул. Избраното оцветяване е в чест на забележителното пътешествие на Хонда в F1. Надяваме се на победа с тези легендарни цветове.“