Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Подозренията на Ред Бул и Ферари относно агрегата на Мерцедес остават без...

Подозренията на Ред Бул и Ферари относно агрегата на Мерцедес остават без последствия

7116
0
Мерцедес
снимка: Майкъл Потс

Въпросът с подозренията от страна на Ред Бул и Ферари към задвижващата система на Мерцедес приключи без последствия. Според информация на Ауто Мотор унд Шпорт запитването на ръководения от Кристиан Хорнер отбор към ФИА не е довело до нищо.

В началото на септември стана ясно, че по време на Гран при на Великобритания екипите от Милтън Кийнс и Маранело са заподозрели съперниците си от Бракли в трик с двигателя, благодарение на който печелят мощност при ускорение

Още тогава бе посочено, че ако няма информация до два-три старта, то това вероятно ще означава, че от ФИА смятат работата на мотора за легална. Отново според източник на Ауто Мотор унд Шпорт отправеният към федерацията уточняващ въпрос не е довел до нищо. Това е обичайният метод, използван от отборите, когато подозират за наличието на някакво техническо нововъведение. Изпращат запитване до ФИА с теоретичен характер – дали дадена система, конструирана по определен начин, се смята за легална от администриращата спорта организация. Отговорът може да е категоричен или да последва нова техническа директива. В случая изглежда, че от федерацията не намират някакъв проблем със задвижващата система на Мерцедес.

От Ред Бул отбелязаха неколкократно подобрената скорост на съперниците.

„Колкото повече прави, толкова повече губим“, отбеляза Хелмут Марко. „От пистата зависи чие шаси е по-силно.“

Анализите от Гран при на Русия са показали, че RB16B е губил скорост не само на правите, но и в доста от средноскоростните завои.

Освен това вече не се очакват сериозни подобрения в автомобилите и на двата отбора. От Ред Бул изпробваха ново предно крило в Сочи. Въпреки неколкократно заявената решимост от Милтън Кийнс да работят по болида си до края на сезона обаче, се твърди, че ще има само дребни неща. От Мерцедес още преди лятната пауза заявиха, че спират развитието на F1 W12.