Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул без съществени промени за Силвърстоун

Ред Бул без съществени промени за Силвърстоун

53
0

Лично Ейдриън Нюи получи конструкторския трофей след миналогодишната двойна победа на Ред Бул в Гран при на Великобритания. Легендарният конструктор създаде най-бързия болид за 2010 г. и макар отборът да изпитва затруднения да превърне темпото си в лидерство за шампионата, то англичанинът вярва в крайния успех.

– Наистина очакваме с нетърпение домашната си надпревара на Силвърстоун. Базата на Ред Бул Рейсинг е само на 30 минути от пистата и естествено, голяма част от хората ни идват на състезанието. Трудно е да се предвиди как ще се справим, тъй като има много различни фактори като температура на пистата например – обясни Нюи. – Няма да имаме сериозни промени по автомобила си за Силвърстоун. Само малки, еволюционни промени по предното и задното крила. За Валенсия имаше известна ревизия на болида – с новия дифузьор и новата версия на F-duct системата, като те работиха добре.

Конструкторът допълни, че целият отбор се е справил блестящо в Гран при на Европа, а Себастиан Фетел е направил великолепно състезание.

– Той се справи прекрасно с управлението на автомобила, след като в началото блокира спирачките и повреди предна лява гума при рестарта след прибирането на колата за сигурност. Огромно облекчение е, че Марк [Уебър] пък беше добре след страховитата си катастрофа – допълни Нюи.

Според него в момента е трудно да се постигне сериозен напредък в скоростта и от там – разкъсване на болидите в Гран при в колоната.

– Интересно е обаче да наблюдавам как изпускателната ни система придоби сериозна популярност в питлейна! – пошегува се англичанинът.