Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Възможно ли е Ред Бул да привлече Ръсел?

Възможно ли е Ред Бул да привлече Ръсел?

4928
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел продължава да предизвиква коментари и анализи, някои от които са насочени към бъдещето на 22-годишния англичанин. Той е пилот на Мерцедес, но с договор да кара за Уилямс и през 2021 г. Това обаче не пречи на наблюдатели и анализатори да чертаят схеми, по които Ръсел може да се окаже в Бракли още догодина, през 2022-ра или дори да отиде в Милтън Кийнс при Ред Бул.

Според коментар на RTL например Кристиан Хорнер и Хелмут Марко отдавна следят развитието на Ръсел.

„Ако Мерцедес не го привлече в заводския си тим, Ред Бул със сигурност ще опита да съблазни Ръсел“, се казва в анализа

„Кой знае, британецът може и да се поддаде. Договорът му с Уилямс би трябвало да е най-малкото притеснение в тази ситуация. Това би било почти справедливо наказание за Тото Волф, който предпочете Валтери Ботас пред Ръсел за 2021-ва.“

В Нидерландия, където следят под лупа развитието на ситуацията в Ред Бул в очакване на това кой ще е съотборник на Макс Верстапен догодина, също коментираха Ръсел.

„Последното състезание трябва да накара Ред Бул да се събудят. Ръсел и [Серхио] Перес – те са пилотите, които се представят на ниво. Трябва да вземат един от двамата. Ред Бул е отбор, който има парите да откупи договора на Ръсел“, заяви за Де Телеграаф бившият пилот от Формула 1 Кристиян Алберс

„Не виждам какъв друг избор имат в момента. [Алекс] Албон пак беше зле, всъщност като през целия сезон. На Макс му трябва добър съекипник, който да помага с развитието на автомобила и настройките. След това пилотът може да намери нужните допълнителни две-три десети от секундата. В момента Верстапен го върши сам това.“

Слуховете се вихрят с такава сила, че понастоящем в социалните мрежи се обсъжда, че Валтери Ботас е махнал Мерцедес от биографията си в Инстаграм и сега там пише само „пилот“. Същото важи и за Ръсел – при него е „Пилот от Формула 1“, както и в Туитър. В Туитър обаче финландецът все още е „F1 пилот за Мерцедес“.

Според Алберс пък ходът на Тото Волф да вземе Ръсел за заместник на Люис Хамилтън е и чисто политически ход в рамките на преговорите със седемкратния световен шампион за нов договор.

„Хамилтън иска повече пари, а в Мерцедес видяха, че и млад пилот като Ръсел може да свърши работа.“

Друг бивш F1 пилот – Роберт Доорнбос – подкрепя това мнение.

„Преговорите между Хамилтън и Волф вече бяха затруднени. Разбира се, че Тото го направи нарочно. Можеше да сложи резервния пилот (Щофел Вандоорн – б.р.) в колата, така че определено има политика. Хамилтън иска 50 милиона, а шефът на Даймлер [Ола Калениус] се мъчи да съкрати разходите. Не знам дали Ръсел може да стане седемкратен световен шампион, но фактът, че заплатата му е с 50 милиона по-ниска не може да се пренебрегне“, каза Доорнбос.