Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул доволни от темпото си

Ред Бул доволни от темпото си

50
0

Още в първия състезателен уикенд от световния шампионат на Формула 1 в Австралия Себастиан Фетел показва защо Ред Бул го предпочетоха пред доста по-опитни пилоти. Младият немски пилот се класира трети в квалификацията на пистата Албърт парк. Съекипникът му Марк Уебър също се представи добре и влезе в най-бързите 10 на тренировката за място.

Трудни бяха тренировките преди квалификацията. Имах удоволствието да направя само една обиколка в първата сесия, във втората допуснах грешка, което означаваше, че не успях да си изпълня програмата. Накрая тази сутрин имахме повреса, която ни коства още време и въобще ситуацията бе много далеч от идеална. Накрая обаче стиковахме нещата. Зимата ни беше трудна и бях изненадан колко близко е усещането в колата спрямо това в миналогодишната. На моменти пък се чудехме дали въобще ще стигнем втория квалификационен сегмент, а сега съм трети на втора редица и нямам търпение за утре – коментира представянето си Фетел.

Уебър е изправен пред сериозно предизвикателство, тъй като все още се възстановява от инцидента, който претърпя миналата година. По време на организираното от него благотворително състезание австралиецът се удари челно с колелото си в джип и счупи крак. Сега обаче кара без проблеми и бе недоволен от последния си бърз тур в квалификацията:

Предишните ми обиколки си минаха добре, така че ми се искаше по-добър резултат, но това е положението. Ще се опитаме да направим нещо [по-съществено] в състезанието.

Инженерите на Ред Бул пък са доволни, че вече са наясно с темпото на колите си, обясни главният инженер поддръжка на пистата Фабрис Лом.

Страхотно е, че сме толкова близо до челото. Щастлив съм и че моторите ни работят добре – каза той.