Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул е в добра позиция за двигатели за 2017 г.

Ред Бул е в добра позиция за двигатели за 2017 г.

32
0

Ред Бул е в добра позиция да си осигури конкурентни двигатели за 2017 г. Това смята спортният директор на тима Кристиан Хорнер. За следващия сезон екипът от Милтън Кийнс ще трябва да разчита на тазгодишните двигатели Рено, които не бяха на нивото на Мерцедес и Ферари нито като издръжливост, нито като мощност. Биковете дори бяха прекратили предсрочно своя договор с френския концерн, но в крайна сметка партньорството бе удължено, като моторите няма да бъдат брандирани с логото на Рено, а с това на един от новите спонсори на тима – Tag Heuer.

Според Хорнер обаче за 2017 г. перспективите пред тима са добри. „Трудно ми е в момента да кажа нещо, при положение, че не знам и не мога да съобщя какви са ни плановете по отношение на двигателя, заяви Хорнер. – Но вярвам, че трябва да сме в по-добра позиция за 2017 г. Всичко е отворено като възможности. Мисля, че много неща ще се променят.”

Въпреки че планът на ФИА за независим доставчик на двигатели беше отхвърлен от отборите в полза на това сега съществуващите задвижващи системи на автомобилните производители да бъдат направени по-евтини и по-достъпни, според Хорнер тези усилия ще се отплатят. Те ще създадат нови възможности за отборите, изпаднали в положението на Ред Бул (без никой от доставчиците да иска да им дава двигатели).

„Жан Тод се бие в гърдите, че иска да разреши този въпрос и изглежда, че той е човекът за тази работа, каза още Кристиан. – Мисля, че 2017 г. ще представлява едно изцяло ново начало. Ще има нови правила за шасито, което е още една възможност да започнем от бял лист хартия. Следователно мисля, че бъдещето изглежда много светло за тима ни.”

Освен това Хорнер смята, че сегашния баланс по отношение на мощността на двигателите може много бързо да се промени. За изминалия сезон Мерцедес доминираше, но Ферари намали разликата през сезона. Докато Рено и особено Хонда изоставаха много.