Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул – фабриката

Ред Бул – фабриката

191
0

Базата на Ред Бул в Милтън Кийнс се разрасна заедно с тима и прогреса му напред в класирането при конструкторите във Формула 1 през последните години. Отборът си спомни топ 10 на събитията – и определени места (без да ги подрежда в определен ред), състояли се на Брадбърн Драйв от 2005 г. досега по случай стотната си Гран при – тазгодишният старт в Унгария.

Подписването с Ейдриан Нюи: Техническият шеф на тима се присъедини към тима през 2006 г. и с неговите автомобили екипът започна да печели първи позиции и победи в надпревари. Смятан е за един от гениалните конструктори на последните две десетилетия в Гран при. Преди това е печелил титли с отборите на Уилямс и Макларън.

Кристиан Хорнер поема кормилото: Англичанинът бе най-младият шеф на отбор в падока на F1, след като през 2005 г. се съгласи да поеме управлението на Ред Бул. Преди това отговаряше за мениджмънта на Арден Рейсинг във Формула 3000.

Откриването на Сграда 3: тя се намира до Сграда 1 и е срещу Сграда 2, като в нея се помещават магьосниците на производството и стратегията. Там има е страхотен кафе бар със сериозно разнообразие от сандвичи…

Подобрения на столовата през 2009-2010 г.: продължилите цели 12 месеца ремонтни работи се определят от екипа като истинско чудо и вероятно са допринесли за успехите на отбора по пистите. Сигурно…

Откриването на новия аеродинамичен тунел: използваната преди от военните и авиацията аеродинамична тръба (все пак там са провеждани тестовете на Конкорд, нали!) в Бедфорд има над 50-годишна история, а се превърна в част от арсенала на Ред Бул през 2006 г.

Новият гимнастически салон: в началото на миналия сезон екипът се сдоби с чисто ново помещение за тренировки. От тогава отборът е в страхотна форма. Е, поне по-голямата част от отбора…

– Преустройството на състезателните ниши: в Сграда 2 се помещават нишите, в които се сглобяват болидите на Ред Бул. Независимо от факта, че на тези места се правят автомобили, всичко е невероятно чисто. Освен това неколкократно са били използвани за провеждани на отборните коледни партита.

Флагът на Ред Бул: малко парче от австрийската компания пристигна в Милтън Кийнс през 2005 г. и гордо се развява редом със знамената на Великобритания и логото на отбора.

Симулаторът: едно от най-съвременните високотехнологични съоръжения от този тип, използвано активно от всички пилоти в екипа. Пистата в Южна Корея обаче още не е напълно готова…

Шкафовете за трофеи: доскоро един-единствен шкаф със стъклена витрина приютяваше трофеите за двата подиума на отбора. Сега купите са значително повече и са нужни още места за прибирането им. В Ред Бул искрено се надяват проблемите със съхранението на трофеите да се влошават тепърва.