Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул и Астън Мартин с най-много новости на Хунгароринг

Ред Бул и Астън Мартин с най-много новости на Хунгароринг

1505
0
Ред Бул RB20
снимка, Спас Генев

Ред Бул представи значителен пакет с актуализации на Хунгароринг. Отборът от Милтън Кийнс иска да направи крачка напред и да се отдалечи от Макларън и Мерцедес. Астън Мартин също има редица подобрения този уикенд, както и Заубер.

Ред Бул внесе общо пет промени в RB20 с надеждата, че ще се върне на челна позиция в надпреварата за развитие. Тимът направи крачка назад в последните няколко старта. Това позволи на Макларън и Мерцедес още да намалят изоставането си от върха. Германският производител дори спечели надпреварите в Австрия и Великобритания. Колегите им от Уокинг също се представят много силно. За съжаление, стратегически грешки костваха на Макларън победата в домашната им Гран при. В Австрия Ландо Норис беше близо до успеха, преди да се удари с Макс Верстапен

По-рано тази седмица стана ясно, че Ред Бул ще донесе голям ъпгрейд в Унгария. Екипът е направил промени по целия автомобил, като две от тях са специфични за пистата. Те са свързани с капака на двигателя и ореола. Кутиите на радиаторите също са изменени, както и някои други компоненти, свързани с аеродинамиката. Според отбора, това ще осигури по-добра ефективност на охлаждането при очакваните високи температури в Унгария. Прогнозите са стойностите да нахвърлят 30 градуса в деня на състезанието.

Пакетът на Ред Бул на Хунгароринг може да се счита за такъв с с висока степен на притискане. Екипът е променил предното крило, предното окачване и задното крило. Така трябва да се подобри въздушният поток и да се добави по-голямо натоварване, подобряващо представянето на тази писта.

Подобренията на Хунгароринг ще бъдат от решаващо значение за представянето на Ред Бул оттук нататък. Според Верстапен, новите част трябва да дадат още няколко десети за обиколка. В противен случай той няма представя как ще се развие останалата част от сезон 2024.

„Ако това не ни дава добри времена за обиколка, тогава не знам как ще се развие останалата част от сезона“, каза Верстапен. „Но в същото време не знам и какво предстои от другите отбори, нали така? Затова просто ще се фокусираме върху себе си. Внасяме доста неща в автомобила. Те са доста по-големи от това, което вече сме донесли. Надявам се, че това ще ни даде малко повече време за обиколка.“

Макар че пакетът с новости е значителен, Верстапен не очаква той да възстанови напълно доминацията на Ред Бул от първите стартове.

„През последните няколко състезания не разполагахме с най-бързия автомобил Не очаквам това изведнъж да се промени. Надявам се, че подобренията ще ни дадат добър тласък. В момента просто искам да видя как ще се получат нещата този уикенд“, добави пилотът на Ред Бул.

Ред Бул не е единственият отбор, донесъл голям пакет с актуализации в Хунгароринг. Астън Мартин също разполага с много нови части в опит да подобри представянето си. Екипът представи ново предно крило, под, дифузьор и малко крило „beam wing“ в опит да подобри ефективността на AMR24. Развитието на болида се намираше в застой от Имола насам

Астън Мартин се надява да подобри въздушния поток под автомобила, като увеличи натоварването и производителността. Същевременно „агресивното“ предно крило ще работи в тандем с новото малко крило в задната част на болида.

Заубер също донесе много ъпгрейди този уикенд. Отборът от Хинвил не е спечелил нито една точка от началото на уикенда и е закотвен на последното място при конструкторите. В новия пакет са включени въздушни кутии, капак на двигателя, под, заден ъгъл, задно окачване, ореол, огледала и протектор за врата. Целта е Валтери Ботас и Гуаню Жу да се борят за първите си точки за сезона.

Мерцедес също има някои малки подобрения по своя болид, както и екипи като Хаас, Виза РБ, Алпин и Уилямс. Ферари има ревизиран под, докато Макларън няма абсолютно никакви подобрения в Хунгароринг.