Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул и Фетел ще имат предимство и през 2014 г., заяви...

Ред Бул и Фетел ще имат предимство и през 2014 г., заяви Алан Перман

34
0
Себастиан Фетел

Ред Бул и Фетел ще имат предимство и през 2014 г., заяви директорът операции на пистата на Лотус Алан Перман.

Според него предимството на „биковете” във Формула 1 е толкова голямо, че трикратните шампиони определено ще са с аванс в началото и на следващия сезон, когато техническите правила ще претърпят най-сериозните промени от десетилетия насам.

Ще има някакво рестартиране, но не изцяло. Себастиан [Фетел] има 2 секунди аванс на обиколка в момента и определено част от това предимство ще се пренесе за следващия сезон. А и нека си го кажем: понастоящем Ред Бул са по-добри (от съперниците си) в конструирането на бърз автомобил. Защо тогава положението да не се запази догодина? Предполагам, че двигателите ще имат някакво влияние, но не съществува причина, поради която Рено да не свършат достатъчно добре работата си. Те би трябвало да са си наред. Можете да сте сигурни, че ще имат достатъчно мощност и моторът ще си е добре от гледна точка разхода на гориво – заяви Перман пред Аутоспорт.

Инженерът от Лотус е категоричен, че Ред Бул и Фетел отново ще са отборът и пилотът, които всички ще се опитват да победят и през 2014 г. Той признава освен това, че представянето на екипа от Милтън Кийнс в Сингапур е било истински шок – заради предимството от 2,5 сек на тур.

Това вероятно се дължи най-вече на Фетел, тъй като Марк Уебър не бе дори близо до подобно представяне. Според мен Себастиан дори не кара на пълна газ – освен в квалификацията и в отделни други моменти. Честно казано, направо е разбиващо за всички останали. Ако бях Фернандо [Алонсо] и говорех за спечелване на титлата? Забравете, те дори не са близо (до целта). И няма да са по-близо догодина, ако Ред Бул поддържат аванс като настоящия – допълни Перман.