Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул и Хонда са установили точната причина за отпадането на Верстапен

Ред Бул и Хонда са установили точната причина за отпадането на Верстапен

7678
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

В Хонда са провели анализ и проверка на проблема, който спря Макс Верстапен в Гран при на Австралия и заедно с Ред Бул са установили какво точно е довело до отпадането. Хелмут Марко каза след състезанието в Мелбърн, че гориво се леело от колата на нидерландеца. Затова от отбора го помолили да спре някъде, където има пожарогасител. Чакаше се обаче анализът след надпреварата, за да се установи какво точно е довело до тази ситуация.

„Успяхме да изясним проблема с теча на гориво в колата на Макс. Въпросът е много сложен. Проблемът е абсолютно различен от този в Бахрейн“, заяви Марко

Той не даде повече подробности, а Кристиан Хорнер посочи още след състезанието, че грижите в Бахрейн, Саудитска Арабия и Австралия са различни, което е особено тревожно.

Верстапен бил разтревожен още преди състезанието, че може да не завърши, но във връзка с други грижи. Екипът смени свързан със скоростната кутия компонент, както и други елементи. Работата завърши директно на стартовата решетка. В крайна сметка нещо различно доведе до второто отпадане на Макс в три старта. От Ред Бул все пак са оптимисти по отношение развитието на колите си.

„Мисля, че всичко това е част от еволюцията и развитието на тези автомобили. Още учим поведението на гумите, какво е представянето на колата. Тези неща задават посоката на развитие. През първите няколко надпревари набелязахме няколко направления за работата ни през сезона“, обясни Хорнер.

Междувременно Марк Уебър, който е бивш пилот на Ред Бул във Формула 1, заяви, че отборът трябва да спре да пилее точки като в първите надпревари от сезон 2022

„Скоростта, разбира се, е налице. Но не са достатъчно стабилни. Докато те загубиха поне 18 точки и може би най-бързата обиколка, [Шарл] Льоклер бе непоклатим – още една победа плюс най-добрия тур. Ситуацията става сложна за Ред Бул. Сезонът е дълъг, но ще е трудно да възстановят тези загуби. Вижте и Алфа Таури – те също имаха проблеми с издръжливостта, тоест има грижи с техниката. Но „червените“ вървят страхотно в момента“, коментира австралиецът.