Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул и Мерцедес подготвят новости за Гран при на Белгия

Ред Бул и Мерцедес подготвят новости за Гран при на Белгия

2548
0
Люис Хамилтън, Макс Верстапен
Люис Хамилтън и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Мерцедес спечели пет от първите шест старта през сезон 2020 във Формула 1, но от Ред Бул изобщо не са се отказали да се борят с тима от Бракли. Макс Верстапен е втори в генералното класиране – с 95 точки, 37 по-малко от спечелилия 4 състезания Люис Хамилтън и 6 повече от актива на Валтери Ботас с втория Мерцедес. Екипът му пък прави всичко възможно, за да подобри болида RB16 и да му даде по-добър шанс.

От Ред Бул все още се опитват да елиминират проблем с аеропритискането, получил се при погрешна посока в развитието след зимните тестове. Той се проявява осезаемо в бързи завои и докато Верстапен компенсира в голяма степен дефицита, то Алекс Албон има затруднения. Сгъстената програма на календара прави задачата по-сложна от обикновено и коригирането на грешката отнема повече време. На пистата Каталуния загубата на Верстапен в квалификацията спрямо съперниците от Мерцедес бе малко над 7 десети от секундата – почти по равно разпределени между трите сектора на трасето.

Поредната стъпка напред трябва да е в следващия кръг от първенството – Гран при на Белгия.

„Новостите за Спа трябва да донесат видимо подобрение по отношение на шасито“, заяви съветникът на Ред Бул Хелмут Марко

При забраняване на квалификационните режими пък се очаква Мерцедес да загуби скорост в съботите. Марко е убеден, че екипът от Бракли ще остане начело, но не с толкова големи разлики като досега.

„Тяхното превъзходство в квалификации е не само благодарение на агрегата, но и в загряваща обиколка, при изпреварване, защита. Разликата трябва да се намали като цяло в дистанцията“, посочи той.

Мерцедес също ще има нови неща за надпреварата на пистата Спа-Франкоршамп. При това от тима твърдят, че не говорят за обичайно различния пакет конкретно за характеристиките на белгийското трасе. Става дума за подобряващи представянето компоненти.