Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул и Пирели търсят причината за спуканата гума на Фетел

Ред Бул и Пирели търсят причината за спуканата гума на Фетел

66
0
гума,Себастиан Фетел

Спуканата гума на Себастиан Фетел, извадила немския пилот на Ред Бул от Гран при на Абу Даби, бе почти толкова обсъждана след финала на надпреварата, колкото и победата на Люис Хамилтън (Макларън). Шефът на тима Кристиан Хорнер и колегите му на питуола нямаха никакви данни за подобно развитие на събитията от телеметрията и затова случилото се бе крайно изненадващо за всички. След състезанието те започнаха да търсят причината за спукването на гумата заедно с Пирели и до момента е ясно, че не става дума за някаква повреда в определена част от компонента.

Себ направи страхотен старт, премина първи завой и след това изведнъж бе регистрирано мигновено падане на налягането в гумата – това показваха данните – обясни Хорнер. – Във втори завой колата се завъртя, от там се повреди окачването и се наложи да се прибере, след като спря в бокса. Не сме наясно дали спукването е причинено от останки от някое от поддържащите състезания, тъй като той не стъпи прекалено високо на бордюра или нещо подобно. Като че ли просто нямаше късмет.

В Пирели също искаха да разберат какво точно стана, но бяха категорични, че със самата гума не е имало никакъв проблем и съответно не са се притеснявали за останалите състезатели на трасето.

Инцидентът определено изглежда крайно необичаен. Няма повреди по гумата, която е от комплекта, използван в края на квалификацията. И докато не сме наясно, няма смисъл да се спекулира – заяви моторспорт директорът на компанията Пол Хембри.