Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул и Заубер отбелязват своите Гран при №300 и №500 в...

Ред Бул и Заубер отбелязват своите Гран при №300 и №500 в Турция

872
0
Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул ще отбележи своята Гран при №300 в Турция този уикенд. Шефът на тима Кристиан Хорнер отбеляза, че много неща в отбора са се променили, но духът му остава такъв, какъвто бе и в началото.

„Настроението, страстта, музиката – всичко това си е като през първата година на Ред Бул в спорта.“

„Мисля, че не ни приемаха особено сериозно, когато влязохме във Формула 1. Мислеха ни за купонджии – че правим чудесни партита, но не се отнасяме кой знае колко сериозно към надпреварите. Смятам, че през последните 16 сезона демонстрирахме колко сериозни сме“, продължи Хорнер

„Печелихме победи, шампионати, но запазихме в екипа и забавния си дух, това ДНК. Желание за живот, да не се страхуваш да вършиш нещата по различен начин. Има толкова много моменти… Могат да се споменат първата победа – в Китай, първият подиум – с DC (Дейвид Култард – б.р.) в Монако. За мен обаче може би най-ярко изпъква спечелването на първата титла – в Абу Даби през 2010 г., срещу очакванията.“

Тимът от Хинвил сега се състезава като Алфа Ромео, но автомобилите са дело на швейцарския екип и продължават да се произвеждат в базата на Заубер. Дебютът на основания от Петер Заубер отбор е в Южна Африка през 1993 г.

„Гордеем се с присъединяването си към „Клуб 500“ – ексклузивна група, в която са едни от най-легендарните имена в спорта като Ферари, Макларън и Уилямс. Произведените в Хинвил автомобили са част от грида на Формула 1 в почти половината от общо 1032 (заедно с Турция) Гран при. Швейцарският флаг се развяваше през 28 от 70-те сезона на спорта. И застанахме на най-високото стъпало на подиума в Канада през 2008 г.“, коментираха от тима.

Шефът на тима Фредерик Васьор отбеляза, че това ще е важен момент в историята на екипа.

„Като независим през по-голямата част от съществуването си отбор ние показахме, че е възможно изграждането на дългосрочен проект и сме уверени, че следващите 500 надпревари ще са още по-добри“, допълни той.