Начало Избрани Ред Бул иска да спечели всички състезания за сезона

Ред Бул иска да спечели всички състезания за сезона

1367
0
Ред Бул
снимка, Георги Тодоров/lapbg

Ред Бул иска да спечели всички състезания за сезона. Това потвърди д-р Хелмут Марко. Според него, екипът ще бъде много близо до това уникално постижение, стига да триумфира в предстоящата Гран при на Сингапур.

Ред Бул спечели всички 12 старта от началото на годината. Австрийският отбор има сериозно предимство над всички останали благодарение на RB19. Благодарение на този автомобил Макс Верстапен записа 10 поредни победи, с което подобри рекорда на Себастиан Фетел от 2013 г.

Предимството на Ред Бул е наистина огромно. Това накара Джордж Ръсел да заяви в Бахрейн, че екипът от Милтън Кийнс ще спечели всички стартове за тази година. Понастоящем Ред Бул се движи в тази посока и има реална възможност да не бъде победен до края на сезона. „Червените бикове“ спечелиха дори старта в Монако, който бе златната възможност за някои от другите тимове.

От Ред Бул вярваха, че ще има състезания, в които някой друг отбор ще запише успех. Но до този момент доминацията на тима е по-голяма от всякога. Доказателство за това са поредните счупени рекорди от страна на Верстапен. Сега целта на Ред Бул е да спечели всички надпревари за 2023 г. Това е постижение, което до момента не е постигнато от нито един друг екип. Най-близо до това е бил Макларън през 1988 г. Тогава британският отбор триумфира в 15 от общо 16 състезания.

Миналата седмица д-р Марко заяви, че целта на Ред Бул е да си гарантира двата шампионата. Австриецът добави, че екипът също така иска да спечели всички състезания за сезона.

„На първо място целта ни е да си осигурим световните шампионати“, сподели д-р Марко. „Но да кажем, че ако спечелим в Сингапур, тогава има шанс да спечелим всички състезания. Разбира се, това сега се превръща в цел“, продължи съветникът на Ред Бул. „В началото на сезона не беше реалистично да спечелим всички състезания. Такова нещо не е случвало досега откакто съществува F1.“

„Макларън беше близо до това преди известно време. Затова пресата създаде история, че проклятието ще засегне и нас, но ние не му позволяваме да ни засегне.“

Очакваше се Ред Бул да изпитва затруднения на Монца. Въпреки това тимът от Милтън Кийнс записа още един двоен успех и се справи с пилотите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер

Този уикенд F1 се състезава в Сингапур. Бавното и неравно улично трасе може да се окаже най-голямото препятствие за Ред Бул, чийто B19 не се справя добре с бабуните. Въпреки това очаква неговият отбор да бъде фаворит.

„Разполагахме с конкурентен автомобил във всяко състезание, така че защо това да не се случи и в Сингапур? Тябва да кажа, че Ферари и особено Льоклер са специалисти там. Ако те са по-бързи в квалификацията, това може да се превърне в проблем за нас, защото изпреварванията в Сингапур са много трудни. Но все пак съм оптимист, че пакетът, с който участваме в Сингапур, е достатъчно добър, за да спечелим“, каза още австриецът.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)