Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул: Искаме Мерцедес да съжаляват, че не ни дадоха двигатели

Ред Бул: Искаме Мерцедес да съжаляват, че не ни дадоха двигатели

38
0
Марко

Главният съветник в екипа на Ред Бул – доктор Хелмут Марко, се надява Мерцедес да дойде до положение, в което да съжалява, че не се е съгласил да доставя двигатели за екипа на Дитрих Матешиц. Главният мениджмънт на немската компания реши да се откаже от варианта да снабдява със задвижващи системи „Биковете”, които търсят нов партньор след очевидно предстоящата преждевременна раздяла с Рено.

Тимът има договор с френската компания до края на следващия сезон, но заради слабите и често повреждащи се двигатели през последните 2 години на новата турбоера, иска да го прекрати предсрочно. Според Марко нежеланието на Мерцедес означава, че в бъдеще болката на водещия сег тим ще бъде по-голяма, ако той бъде победен от Ред Бул в следващите години с друг двигател.

„Преговорите с Мерцедес приключиха дори преди да сме навлезли в детайли, заяви Марко пред „Speedweek”. – Имаше специфични изисквания, но не достигнахме до положение, при което да можем да ги дискутираме подробно. И сега да видим какви двигатели ще използваме. Може би ще успеем да бием Мерцедес с новия ни пакет. И тогава ще бъде много по-неприятно, отколкото ако бяхме успели да го направим с техен двигател.”

Марко разкри още, че управляващите фигури в Ред Бул и Рено искат да седнат и да обсъдят прекратяването на договора между двете страни още преди Гран при на Сингапур. „Ще има среща с Рено в Сингапур или преди това. Още не е решено. Но на тази среща ще дискутираме всички тези неща и ще се опитаме да стигнем до решение“, завърши Марко.