Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул: Коментарът на Хорнер за Мерцедес не бе официален

Ред Бул: Коментарът на Хорнер за Мерцедес не бе официален

2459
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка Ред Бул Контент Пуул

Началото на предсезонния тест на Формула 1 в Бахрейн се оказа по-вълнуващо от очакваното. Мерцедес F1 W13 се появи с радикално нов дизайн, който веднага предизвика дискусии. Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер дори заяви, че промените по автомобила „не са в духа на правилата“ и „някои части са нелегални“. Изявлението бе публикувано в живото отразяване на тренировките на немското издание Ауто Мотор унд Шпорт. Впоследствие там се появи и материал по темата.

От Ред Бул реагираха, отричайки коментара.

„Кристиан Хорнер не е давал никакви интервюта по отношение колата на Мерцедес. Приписваните му цитати са некоректни“, заявиха от тима.

От Ауто Мотор унд Шпорт реагираха, заявявайки, че са разговаряли с шефа на тима от Милтън Кийнс.

Изданието е с много сериозна репутация и не публикува непроверена информация. Техническият експерт там Михаел Шмид е с над 40-годишна кариера във Формула 1 и е един от журналистите с най-много и дълбоки връзки в отборите. Всичко това бе припомнено при множеството цитирания на материала му и коментара на Хорнер. В крайна сметка от Ред Бул коригираха собственото си твърдение.

„За уточнение: не сме правили никакъв официален коментар по отношение колата на Мерцедес и няма да правим такъв“, гласи новото изявление на Ред Бул

Това всъщност означава, че Хорнер е разговарял с Шмид. От падока в Бахрейн дори се твърди, че диалогът е продължил доста дълго време. Тимът на Ред Бул опита да се разграничи от коментара на шефа си, поставяйки му гриф „неофициален“. Реално обаче казаното вече придоби сериозна популярност, а и на практика бе потвърдено от самия тим.

От Мерцедес пък не пропуснаха да закачат Ред Бул по повод случилото се.