Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул, Макларън, Алпин и Уилямс с малки промени по колите в...

Ред Бул, Макларън, Алпин и Уилямс с малки промени по колите в Австрия

893
0
Ред Бул, гараж, пит, бокс
снимка: Спас Генев

Иван Тенчев, Ред Бул Ринг. Само 4 от десетте екипа във Формула 1 обявиха някакви промени по колите си за Гран при на Австрия. Повечето болиди претърпяха доста сериозни измененения преди седмица на пистата Силвърстоун и сега просто ще продължат да ги развиват.

От Ред Бул обявиха, че имат допълнителни прорези за охлаждане в корпуса в очакване на високи дневни температури в Австрия в деня на състезаниято – неделя

Прогнозата не е за супер горещина тази година, но конфигурацията ще може да се използва успешно и през уикенда в Унгария в края на месеца, когато край Будапеща е традиционно много горещо, а пистата е практически само с една права за охлаждане. Ред Бул има поредни промени и в профилите по ръбовете на пода. Те са за създаване на оптимален ефект на притискане и при по-високи нива на пода, което пък е важно при атака на бордюрите. Променени са малко и спирачните барабани на предния мост. Има по-големи хлабини заради генерирането на по-високи температури при острите спирания на Ред Бул Ринг.

Макларън също има промени по спирачките за пореден път този сезон. Този път изменени са задните – за по-добро спиране и оптимална аеродинамична ефективност. Основният ръб на задното крило също е промемен, за да се оформи по-добре потокът назад и същото време да се даде възможност за по-добро изтегляне на горещия въздух в отсега около двигателя.

При Алпин още вчера направи впечатление, че двете коли бяха с различни спецификации на задното крило

Новият вариант е с леко скосени страни, за да се намали още челното съпротивление, но без да се губи притискане. Колата е бърза на правите, но няма достатъчно притискане в завоите.

Уилямс пак е с новия пакет при Алекс Албон и със стария при Николас Латифи, за да се направи пряко сравнение. Тимът има още малко промени по каросерията на Алекс в зоната на предното окачване, за по-добро обтичане.

Останалите екипи Мерцедес, Ферари, Алфа Таури, Астън Мартин, Алфа Ромео и Хаас не са обявили никакви промени.