Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул може да предприеме съдебни действия заради изтичането на информация

Ред Бул може да предприеме съдебни действия заради изтичането на информация

24
0

От Ред Бул най-вероятно ще предприемат съдебни действия спрямо източника, предоставил поверителните им чертежи на Спайкър.
###
От Ред Бул най-вероятно ще предприемат съдебни действия спрямо източника, предоставил поверителните им чертежи на Спайкър. Точно около тези документи холандците изградиха протеста си срещу употребата на готови шасита в F1.
Ред Бул започна вътрешно разследване миналата седмица, за да открие как от Спайкър са се сдобили с конфиденциалните планове от фабриката в Милтън Кийнс. Сега вече в отбора на Дитрих Матешиц предполагат, че са разкрили източника, от който е изтекла информацията и планират тази седмица да се срещнат с адвокатите си, за да обсъдят възможностите за съдебни санкции спрямо него. Все още обаче не е ясно дали от Ред Бул ще предприемат правни действия срещу Спайкър.
Въпросните чертежи бяха предадени от Спайкър на стюардите в Малайзия. Чрез тях холандците претендираха, че след като на самия елемент фигурират имената и на Ред Бул и на Торо Росо, то това доказва, че един конструктор е проектирал частта и за двата екипа.
Засега не е ясно как точно в Спайкър са се сдобили с поверителните документи.