Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул може да създадат свой двигател след идването на новите правила

Ред Бул може да създадат свой двигател след идването на новите правила

2785
0
Ред Бул 2020
снимка, Ред Бул Контент Пуул
Тимът на Ред Бул заяви, че обмисля възможността да произвежда собствени двигатели през 2026. Тогава ще бъдат въведени нови технически правила за задвижващите системи, които да сменят използваните от сезон 2014 насам турбо агрегати. 

Отборът от Милтън Кийс най-вероятно ще продължи да използва двигателите на Хонда дори след тяхното оттегляне в края на следвщата година. Очаква се това да даде нужния опит на екипа, за да може да разработва и поддържа собствен двигател. Ако това нещо наистина се случи и се построи подходящата инфраструктура, австрийският тим ще опита да разработи своя задвищваща система с идването на новите хибридни правила.

Съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко смята, че ключов фактор при решението на отбора ще бъде дали новите правила ще направят агрератите достатъчно евтини.

„Ако слуховете за по-опростен и евтин вариант на моторите се окажат верни. Надявам са системата MGU-H (мотор-генераторна единица- топлина) да бъде премахната. Цената трябва да бъде около 50 милиона евро. Тогвава ще бъде напълно възможно да създадем собствен двигател в Милтън Кийс“, сподели Марко.

Относно намеренията на Ред Бул за 2022 година, австриецът обясни, че най-добрата възможност е продължаване с моторите на Хонда. За да се случи това от Ред Бул се надяват предвиденото за 2023 замразяване на двигателите да се случи година по-рано. Според Марко разговорите за това вървят в правилната посока.

„Бих казал, че сме готови на 80-85 процента. В момента не водим преговори с Рено, защото сътрудничеството с Хонда е нашият най-голям приоритет. Плановете ни са да развиваме двигателя и създаване на подходящо място за това“, обобщи д-р Хелмут Марко.