Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул на първа редица в Австралия

Ред Бул на първа редица в Австралия

60
0

Екипът на Ред Бул окупира първа редица за утрешната Гран при на Австралия, след като Себастиан Фетел спечели дуела със съекипника си Марк Уебър. Трети остана Фернандо Алонсо (Ферари).

Очакваните проблеми с трафика се случиха още в първата част на квалификацията на Албърт парк. Абсолютно според предварителните разчети и всички пилоти на нови екипи не прескочиха първата част на тренировката за място на грида, като този път компания им правеше руският дебютант от Рено Виталий Петров. Техническият директор на Лотус Майк Гаскойн пък съобщи, че Ярно Трули се е оплакал от счупена седалка. Хейки Ковалайнен за сметка на това бе доволен от общите усилия с екипа и смяташе, че целта – да са пред останалите нови тимове – е изпълнена и колата върви добре.

Междувременно Фелипе Маса имаше проблеми с гумите си, тъй като не успяваше да ги загрее достатъчно, за да направи наистина бърза обиколка. Бразилецът обаче се справи и продължи напред, докато на питуола инженерите започнаха да се оглеждат заради капки дъжд. Валежът обаче се размина, а във Ферари все още не бяха напълно убедени кои гуми вършат по-добра работа в квалификацията.

Люис Хамилтън бе голямата изненада във втория сегмент, след като не успя да продължи до третата част. Пилотът на Макларън попита отбора си къде губи време и може да навакса, като отговорът бе: в средния и последния сектор. Впоследствие заяви, че не е успял да се справи в последната част на обиколката в решителния бърз тур с нови гуми, но не бе крайно разочарован от случилото се.

Последните 10 минути от квалификацията бяха доста напрегнати, но пилотите на Ред Бул не изпуснаха лидерството нито за момент. Грешка на Уебър в средния сектор обаче накара Фетел да върне газта в последната си бърза обиколка. Във Ферари пък останаха доволни от 3-о място на Алонсо и 5-о на Маса, който на финала се отлепи от 8-а позиция.