Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул най-бързи и във втората тренировка

Ред Бул най-бързи и във втората тренировка

45
0
Фернандо Алонсо

Пилотите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър бяха най-бързи и във втората тренировка за Гран при на Бразилия на пистата Интерлагос, където в неделя ще се проведе предпоследният кръг за годината във Формула 1. Лидерът в шампионата Фернандо Алонсо с Ферари постигна трето време. Четвърти остана друг претендент за титлата – Люис Хамилтън (Макларън). Съотборникът му Дженсън Бътън бе седми – най-далеч от темпото на биковете, които демонстрираха отлична скорост не само в бавните сектори на трасето, но и на дългата стартова права.

В началото на тренировката в центъра на вниманието бе Лукас ди Граси. Той се върна в кокпита на Върджин, където сутринта отново кара Жером ДАмброзио. Бразилецът бе много развълнуван от дебюта у дома.

Асфалтът бе нагрят до 45 градуса и всички бързо направиха загряващи турове. От Мерцедес бяха обявили, че ще тестват днес за първи път днес дифузьора си за 2011 г., но не личеше голяма разлика в представянето им спрямо тази сутрин.

Още в 10-ата минута Хамилтън започна първата си серия. Той отново бе с най-новите крила, докато Бътън стартира с една идея по-стара конфигурация без един елемент и се оплака от липса на сцепление на задните колела. Люис поведе с 1:13.603 мин, а в следващия тур слезе до 1:13.048. Алонсо се появи на пистата в 15-ата минута с нов мотор и с новата конфигурация на двойния дифузьор, но със стария модел система за обтичане на задното крило. Фернандо бе на над секунда зад времето на Хамилтън в първия си тур. В същото време съотборникът му Маса вече бе втори. След обиколка испанецът го измести и бе на 0,5 сек от Хамилтън.

На трасето бе вече и Уебър, който бързо поведе с 1:12.923 мин. След обиколка свали още няколко хилядни. Фетел на свой ред започна първата си серия с изоставане половин секунда от Уебър.

Всички бяха на една и съща програма с втория си комплект твърди гуми за деня и подобряваха времената си, правейки почти едни и същи серии. Марк слезе до 1:12.387 мин, като това бе най-доброто време с твърдите гуми. Той успя да подобри времето на Хамилтън и в третия сектор, където Макларън имаха предимство в топскорост. Фетел стана втори на 2 десети.

В следващите минути почти всички направиха още няколко кратки излизания със същите гуми, а в последния половин час сложиха мекия тип. Уебър поведе с 1:12.072. След това Маса атакува остро първия шикан и неговото F10 спря с блокиран съединител. Това означаваше, че не можа да направи реални проби с мекия тип.

Алонсо стана трети, но на 55 хилядни от секундата от Уебър. В следващия тур се доближи на 0,25 сек и отиде втори, подобрявайки резултата на Фетел с твърдите гуми. 20 мин преди края на тренировката обаче Себастиан също сложи мекия тип и даде най-доброто постижение за деня – 1:11.968 мин. Той бе по-бърз от съотборника си с десета от секундата.

В последните 15 минути всички традиционно измериха износването на вече използваните гуми.