Начало Избрани Ред Бул не се интересува от услугите на Хамилтън

Ред Бул не се интересува от услугите на Хамилтън

2647
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Ред Бул няма намерение да привлича Люис Хамилтън. Това заяви Кристиан Хорнер. Британецът даде да се разбере, че неговият отбор не се интересува от услугите на седемкратния световен шампион и добави, че и двете пилотски места в Ред Бул Рейсинг са заети за още няколко години.

Мерцедес започна по разочароващ начин сезон 2023 в F1. Германският производител отново разполага с автомобил, който не може да се мери с този на Ред Бул. Това накара мнозина анализатори и специалисти да предполагат, че Хамилтън може да иска да си тръгне от Бракли.

Договорът на британския ветеран изтича в края на тази година. Хамилтън няколко пъти е признавал, че не иска да се оттегля в края на тази година. Същевременно той не бърза да подписва ново споразумение с Мерцедес и изчаква да види какво ще е развитието на екипа през сезона. Ако германският производител продължи да изостава от върха, то това в крайна сметка може да доведе до напускането на Люис

Наскоро Хорнер обяви, че няма как Хамилтън да бъде привлечен в Ред Бул през 2024 г. Причината за това е дължината на договорите на Макс Верстапен и Серхио Перес. Нидерландецът е обвързан с екипа от Милтън Кийнс до 2028-ма, а Перес- до 2024 г. Следователно в Ред Бул няма свободно място, което да бъде заето от британеца догодина.

„Това, което Люис постигна в F1, е наистина безспорно“, сподели Хорнер. „Но ние сме много доволни от пилотите, които имаме сега. Те са ангажирани към нас както за този сезон, така и за следващия, така че не мога да видя къде бихме могли да вмесим Люис“, добави шефът на Ред Бул.

„Сигурен съм, че те (Мерцедес) ще решат проблемите си. Да ви кажа честно, ние със сигурност все още не ги отписваме от борбата. Знам, че и от Ферари не са щастливи от настоящата си позиция. Въпреки че се намират в трудно периоди съм сигурен, че те и Мерцедес ще се върнат по-силни от всякога с напредване на сезона.“

Междувременно Тото Волф остава уверен, че Хамилтън ще остане в Мерцедес въпреки тежката ситуация в екипа.

„Той е боец, ние също. Ако дадена битката е в ход, то трябва да останем в нея и да не хвърляме кърпата. Смятам, че всички в отбора сме един колектив, който приема както победи, така и поражения. Затова нямам причина да вярвам, че той ще си тръгне в края на годината“, заяви Волф.