Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул не се притесняват от позициите си в първите сесии

Ред Бул не се притесняват от позициите си в първите сесии

44
0
Марк Уебър

Екипът на Ред Бул изостана в първите тренировки за Гран при на Монако спрямо съперниците си – Марк Уебър се нареди пети, а Себастиан Фетел бе девети в края на днешния ден. В отбора обаче не бяха твърде притеснени от това.

Австралиецът обясни, че почти по традиция Ред Бул не са кой знае колко бързи в четвъртък в Монако.

Всъщност днешното ни представяне бе по-добро от това в същите сесии в предишни години. Тук трябва да си много, много фокусиран. Концентрацията е на изключително високо ниво. Пистата е сериозно предизвикателство и трудно можеш да я караш без грешка. Очевидно е, че ще търсим подобрение в скоростта си в един бърз тур, както и да видим каква е информацията за темпото в дълги серии – мисля, че имаме достатъчно (за анализ). Има някои наистина бързи болиди, но това го видяхме и в съботите на предходните състезателни уикенди. Като цяло изкарахме добър ден, сега имаме с какво да се занимаваме – добави Марк.

Според Фетел нещата като цяло са наред.

За съжаление следобед изгубихме време, докато направим някои промени, но това може да се случи в петък или в конкретната ситуация – четвъртък – разясни той. – Иска ни се да сме малко по-конкурентоспособни, така че ще се опитаме да намерим още скорост. Следобед имаше проблем и с KERS-а, така че не използвах системата във втората сесия. Момчетата са наясно какво не бе наред – каза още немският пилот.