Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул няма да спира работата по болида си за 2014 г.

Ред Бул няма да спира работата по болида си за 2014 г.

40
0
Даниел Рикиардо

Тимът на Ред Бул няма да спира развитието на болида си за 2014 г. RB10 въпреки трудностите, които има този сезон. Лятната пауза във Формула 1 обикновено е моментът, когато отборите преценяват къде се намират в битката за шампионата и немалка част от тях прехвърлят по-голямата част от ресурсите си към проектите за следващата година.

Екипът от Милтън Кийнс обаче няма намерение да се отказва от настоящия автомобил, заяви шефът на тима Кристиан Хорнер. Доминацията на Мерцедес, които не спечелиха само един старт от началото на състезателната година, не обезкуражава четирикратните световни шампиони. Освен това промените в правилата за 2015 г. са минимални и това дава допълнителна възможност на Ред Бул да продължат да разпределят усилията си и върху сегашната, и върху колата за следващия сезон.

Не мога да говоря от името на други отбори, но нашият ще се бори чак до Абу Даби. Всичко, което научим тази година, има връзка със следващата. Не се отказваме от нищо. Всеки състезателен уикенд е възможност, макар според мен да е необходимо Мерцедес да свършат нещо наистина катастрофално зле, за да загубят първенството. Ние обаче имаме още шансове да развиваме автомобила си, да учим различни неща за него, тъй като правилата са сравнително стабилни – обясни Хорнер, цитиран от Аутоспорт.

През 2013 г. Ред Бул и Себастиан Фетел спечелиха всички състезания след лятната почивка през август. В Милтън Кийнс обикновен правят сериозна стъпка напред след ваканцията.

Хорнер обаче смята, че тази година ситуацията няма да се развие точно така. Той отбеляза след Гран при на Германия, че промените в ръководството на Рено Спорт F1 са крачка в правилната посока и че необходимите условия за прогрес са налице:

През последния състезателен уикенд имахме известно подобрение с горивото, но ни е нужна по-голяма стъпка и точно това ще преследваме. Надявахме се на по-голямо подобрение (с бензина и задвижващата система на Рено). Направената стъпка бе много малка. Трябва да продължим да работим.