Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул нямат никакво намерение да се оттеглят от Формула 1

Ред Бул нямат никакво намерение да се оттеглят от Формула 1

30
0
Кристиан Хорнер,Себастиан Фетел

Ред Бул нямат никакво намерение да се оттеглят от Формула 1, твърди шефът на екипа Кристиан Хорнер вследствие на появили се информации, че компанията може да пренасочи средства в други области.

Тимът доминира тотално през 2011 г. и спечели предсрочно и двете титли в Гран при (при пилотите и конструкторите). Първите корони дойдоха през 2010 г., пет години, след като Дитрих Матешиц купи екипа на Ягуар. Засега поне Хорнер е убеден, че австрийският милиардер няма намерение да прекратява дейността си в F1, ако периодът на доминиране приключи, както неминуемо се случва с всички подобни представяния в определен момент.

Дитрих обожава спорта и беше участвал цели 15 години преди да стане собственик – като собственик и акционер в Заубер – припомни Хорнер. – Според мен компанията ще продължи да инвестира в F1. Целта ни в бъдеще е да продължим да надграждаме върху успехите си, а точно сега ситуацията ни е особено специална, тъй като се намираме пред някои иконични за спорта имена и го постигнахме за доста кратко време.

Ред Бул по принцип не влагат средства в конвенционална реклама и предпочитат участие в различни спортни категории или оказват подкрепа на отделни отбори и атлети. Формула 1 се възприема по принцип като глобална платформа за промотиране на продуктите и услугите на спонсорите, макар че е наистина сложно да се изчисли реалното й влияние върху мненията и поведението на потребителите.

Като цяло обаче Ред Бул и партньорите ни получават невероятно количество отразяване през последните три години – твърди още Хорнер. – От гледна точка познаваемостта на която и да е марка, F1 вероятно отстъпва единствено на Олимпийските игри, а те се провеждат веднъж на четири години. А ние сме още млад отбор, макар тази година да сме по-силни от всичките си предишни сезони. Научените уроци ни помогнаха да постигнем стабилност на всички нива, а тя е особено важна. Дори когато не сме имали най-бързата кола в неделя, успявахме да спечелим. Това демонстрира силата ни като отбор в пълна хармония, работещ в унисон. Постигнахме такова ниво през годината, че нямаме търпение да се трудим още по-добре в бъдеще – добави шефът на Ред Бул.