Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул определиха представянето си като прилично

Ред Бул определиха представянето си като прилично

70
0
Себастиан Фетел

Като не прекалено лоша определиха квалификацията си в Малайзия от тима на Ред Бул. Пилотите на екипа Марк Уебър и Себастиан Фетел дадоха четвърто и шесто време в борбата за разпределение позициите на стартовата решетка на втория кръг от световния шампионат на Формула 1.

Германецът ще се придвижи едно място напред утре заради наказанието на Кими Райконен, като освен това ще е с твърди гуми в началото на състезанието.

Прилично представяне, не беше твърде зле – коментира Уебър. – А като гледам разликите от днес, изоставането ни е 0,2-0,3 сек, което означава, че сме направили стъпка в правилната посока. Ще се прегрупираме и да видим какво ще стане утре. В Мелбърн бяхме малко по-силни в надпреварата. Тук имаме напредък с автомобила, а разликите между пилотите на първите четири редици са наистина малки. Доста състезатели направиха чудесни представяния, което е страхотно за феновете.

Балансът на RB8 пък все още не удовлетворява Фетел. Той не бе доволен и от скоростта си с по-мекия тип гуми за уикенда медиум и предпочете хард за последното си излизане в квалификацията.

Не се чувствах много добре в автомобила, не можах да намеря оптимален баланс, така че не извлякох максимума за бързите си обиколки. От Австралия досега почти нямаше време за работа, така че Макларън отново са силни. В състезателна ситуация може да сме малко по-добре, но автомобилът не е от лесните за управление. Наясно сме с това и ще се стараем максимално в работата си – допълни двукратният шампион.

Разликите между първите 8 наистина бяха малки днес – времената им се събраха в 0,4 сек. При това положение мнозина имат шанс за добро представяне в надпреварата, твърди ръководителят на екипа на Рено в Ред Бул Сирил Дюмон.

Дори стотна от секундата е важна и трябва да се опитаме да извлечем всичко възможно. Днес сме малко разочаровани, разбира се, но ни предстои дълго и горещо състезание – добави той.