Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул определиха представянето си в Австралия като положителен старт на сезона

Ред Бул определиха представянето си в Австралия като положителен старт на сезона

51
0
Марк Уебър

Трета и шеста позиция не бяха очакваното от Ред Бул класиране в Гран при на Австралия, след като няколко часа преди старта на Албърт парк Себастиан Фетел и Марк Уебър окупираха първа редица на грида.

Трикратният световен шампион заяви още на подиума, че въпреки това няма причина за разочарование. Шефът на тима Кристиан Хорнер допълни, че като се вземат предвид всички обстоятелства и развитието на състезанието, то това е било оптималното според него класиране.

Лотус не натоварваха гумите си и Кими [Райконен] накара стратегията с два бокса да проработи за него. Днес бе по-хладно и според мен нашата работа с гумите не бе в оптималния им прозорец. Въпреки всичко това е много положителен старт на сезона. Марк се възстанови добре след труден старт и проблеми с ECU-то и KERS-а в началната част на състезанието. Успяхме да рестартираме системите, след което той се справи чудесно. След този кръг знаем, че разполагаме с добра кола, а температурите в Малайзия другата седмица ще са по-високи – коментира още англичанинът.

Фетел също каза, че са били малко агресивни с гумите в надпреварата.

– Винаги има какво да подобриш, но днешният резултат е заслужен. На пистата така и не видях Кими, беше твърде бърз, а Фернандо [Алонсо] ни задмина в труден момент. Можем обаче да сме щастливи с третото място – добави той.

Уебър тръгна лошо от втората си позиция на стартовата решетка. След това имаше допълнителни проблеми, които го забавиха на трасето.

– Първо нямаше телеметрия от колата към питуола и момчетата не знаеха кое как да настроят за старта. В началото на състезанието загубих и KERS-а. Освен това изглежда износихме бързо първия комплект гуми и просто не бяхме достатъчно бързи, за да гоним победа днес. Единият ми бокс бе бавен заради проблем с предния крик, което ме изведе зад Дженсън [Бътън]. Накрая спасихме нещичко, но толкова от Мелбърн за днес – обясни австралиецът.