Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул определиха второто и третото си място като много положителен за...

Ред Бул определиха второто и третото си място като много положителен за отбора резултат

37
0
Себастиан Фетел

Второ и трето място в Гран при на Монако записа тимът на Ред Бул. Шефът на екипа Кристиан Хорнер определи състезанието като сравнително процесуално заради факта, че всички са предпочели стратегия с един бокс.

Той каза, че резултатът е много положителен за отбора. Същото чувстваше и Себастиан Фетел.

Като цяло съм щастлив и доволен от резултата, като знаем колко трудно се изпреварва тук. Поздравления за Нико [Розберг], той свърши чудесна работа и направи много контролирано състезание. Според мен имаше темпото и гумите, за да отговори във всеки момент, когато се доближавах малко до него. След фантастичен старт се наложи да намаля, тъй като нямаше място къде да изпреваря Мерцедес-ите. След това се появи и Марк, така че в първия завой стана много тясно. Бях малко изненадан от бавното темпо в началните обиколки – обикновено очакваш сребърните стрели да са бързи, но днес те бяха повече като два автобуса на бавничка обиколка в първите турове. Но тяхната стратегия бе ясна и те си свършиха работата. При рестартовете не бе леко, но определено можем да сме доволни от резултата. Две коли на подиума е чудесно постижение – заяви немският пилот на Ред Бул.

Уебър също първо поздрави Нико за успеха. Австралиецът отбеляза, че Розберг е записал безпогрешен уикенд, а точно това е необходимо в Монако, за да спечелиш.

Той стартира от челото, но въпреки това се справи много добре. Ние бяхме на втора редица. Аз направих невероятен старт, но по закона на Мърфи разстоянието до първия завой тук е най-късото в календара. Със Себ нямаше къде да отидем, затова намалихме. След това основно се грижехме за гумите и накарахме стратегията с един бокс да проработи за нас – допълни Марк.