Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул оптимисти за квалификацията

Ред Бул оптимисти за квалификацията

30
0

Екипът на Ред Бул е оптимистично настроен за предстоящата квалификация за Гран при на Бразилия след много доброто си представяне в първите свободни тренировки за уикенда. В тима все още съществува проблем с двигателите, но петъчните сесии изминаха без грижи в това отношение, отбеляза Себастиан Фетел, който пък все още има шанс да се бори за титлата във Формула 1 този сезон. Немският пилот е трети в подреждането на пилотите, на 16 точки зад водещия подреждането Дженсън Бътън (Браун Гран при).

– Тренировките преминаха без проблеми с двигателите, въпреки че навъртяхме доста обиколки, така че благодарности на Рено за това. Иначе бяхме бързи през цялото време, но съм сигурен, че след като прегледаме събраните данни, можем да сме още по-добри – уверен бе Фетел.

Този път обаче Марк Уебър записа по-добрите постижения спрямо съекипника си, макар и само в свободните сесии. Австралиецът оглави първата и бе четвърти във втората тренировка, оставайки доволен като цяло – и от своето представяне, и от реакциите на отбора в променливите условия.

– Не можехме да измъкнем кой знае какво повече [от колата] в тренировките. Момчетата се справиха прекрасно в променливине условия. Всичко бе насрочено правилно и ситуацията бе по-окуражаваща спрямо други сесии – обясни Уебър.