Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул още не са подписали договор за двигатели

Ред Бул още не са подписали договор за двигатели

28
0

Ред Бул потвърдиха, че все още не са подписали споразумение с доставчик на двигатели за 2010 година. Според предварителния списък на ФИА тимът от Милтън Кийнс ще продължи да работи с Рено, но шефът на отбора Кристиан Хорнер уточни, че нищо не е сигурно.

От 2007 година насам Ред Бул работят с Рено, като тази година партньорството им пожъна изключително силни резултати. Във връзка с бъдещата им работа обаче Хорнер каза: „Това е само формалност, тъй като трябваше да представим някакъв доставчик в списъка.

Все още нищо не е решено. ФИА искат от всеки да спомене с какви двигатели ще кара, а в момента ние все още работим с Рено. Това обаче не означава, че ще продължим да караме с тях и през 2010 година – все още не сме направили решението си.

Вероятно в основата на тази несигурност е фактът, че Рено все още не са разкрили бъдещето си по отношение на Формула 1. След оттеглянето на Тойота французите решиха да премислят работата си в спорта, като окончателно решение би трябвало да бъде взето до края на годината. Едриън Нюи обаче прави дизайна на колата за 2010 година на базата на агрегата на Рено.