Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул отбелязват силното представяне на Ферари

Ред Бул отбелязват силното представяне на Ферари

27
0

Второ и четвърто време дадоха пилотите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър на пистата Хокенхайм, след като тя изсъхна за следобедната втора свободна тренировка за Гран при на Германия.

– Условията не бяха никак лесни, много се променяха, а заради това преценките на времената за обиколка определено са трудни – призна Фетел. – Все пак следобед успяхме да покараме на сухо, което бе наистина важно. Според мен нещата изглеждат добре, колата е с прилично поведение, особено в последната секция на трасето. Ферари обаче бяха много бързи, а Макларън нямаха ден, но съм убеден, че утре ще се върнат в борбата. Във втората сесия имаше малко рали изпълнения от моя страна при влизането в стадиона. За щастие спасих автомобила без повреди – каза още немският пилот.

Изборът на гуми за конкретните условия затрудни доста и много опитния Уебър, но и той бе доволен от факта, че втората сесия премина при почти напълно суха писта.

– Събрахме малко полезна информация следобед. Но пък установихме какво е поведението на всички типове гуми, карайки в толкова различни условия в рамките на пробите. Автомобилът вървеше чудесно, а Ферари изглеждаха особено силни – заяви и австралиецът.