Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул отново изплаща премии на служителите си

Ред Бул отново изплаща премии на служителите си

24
0
Кристиан Хорнер,Хелмут Марко

За спечелването на световните титли през 2010 г., Ред Бул изплати на своите служители (според данните дадени от фирмата 550 човека) по 10 хил. британски паунда премии. При това не само на мениджърско нива, а на всички, включително рецепционистите и чистачките. През тази година това отново ще се случи, при това може би парите ще бъдат увеличени.

„Разликата в парите давани от ФОМ за първо и второ място ще бъдат отново изплатени на нашите служители като премии“, обясни д-р Хелмут Марко, спортният консултант в екипа на Дитер Матешиц. „Както и през миналата година парите ще бъдат разпределени между всички наши служители.“

Според запознати разделената сума ще е между 7 и 10 млн. евро. Това е една доста значителна сума, която обаче явно не е проблем за екипа, към който през този сезон се присъединиха и нови спонсори.

„Колкото по-големи са успехите ни, толкова по-ниски са разходите“, продължи Марко. „Всички спонсори увеличиха своето участие и парите, които инвестират. Освен това редовно се радваме на нови сделки, а все повече предложения се разглеждат от нашия мениджмънт, не малка част от които вече са одобрени.

Освен това трябва да се вземат предвид политическите последици от спечелването на титлите. Нашата позиция е все по-силна, когато дискутираме с ФИА, ФОМ или ФОТА. Освен това един допълнително сериозен аспект от работата ни е, че преподписахме и разширихме договора си с Рено. Преди бяхме клиенти, които си плащаха. Сега сме пълноправни партньори. Това означава, че нашето финансово състояние продължава да се подобрява и влиянието ни се увеличава. Това е изключително важно“, завършва Марко.