Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул отново над всички и във втората тренировка

Ред Бул отново над всички и във втората тренировка

39
0

Пилотите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър отново бяха най-бързи от всички и във втората тренировка преди неделната Гран при на Великобритания на прочутата писта Силвърстоун. Докато светът очаква официалното изявление на ФИА за бъдещето на спорта, което трябва да се появи до края на деня, пилотите работиха интензивно още час и половина, за да подготвят колите си за (засега) последното състезание в Нортхамптъншир.

Момчетата на Кристиян Хорнер с обновените си RB5 бяха наистина смазващи, оглавявайки класирането още след първите си излизания и останаха на върха до края. И двамата дадоха топпостиженията си с твърдия тип гуми. Първо начело бе Уебър, който в първите си две от общо 4 серии от обиколки бе с твърдите гуми и в края на втората даде и най-доброто си време. След това сложи меките гуми и с тях вдигна още скоростта си в третия бавен сектор. В началото на последната серия обаче (7 минути преди края) се качи високо на бордюрите и колата блокира с повреда в задвижването. Марк бе с напълно нов двигател днес, чиято работа можеше да бъде и изключена от електрониката, за да се предпази от повреди.

В същото време Фетел пръв сложи меките гуми още във втората си серия от 6-7 обиколки, докато австралиецът водеше. После се върна към твърдите и даде най-добро време преди да се върне към меките, с които не бе по-бърз накрая.

Въпреки че температурите се покачиха днес след обяд и асфалтът се нагря до около 30 градуса, все пак остана много студено и ако Ред Бул слязоха под 1:20 мин на обиколка, другите имаха огромни проблеми.

Дженсън Бътън отново, както и в Турция, имаше проблеми с настройването на колата днес и след като особено с меките гуми се оплака от много лоша работа и грейнинг на предните гуми и недозавиване, даде 14-о време. Барикело се оправи малко по-добре и е шести.

Зад лидерите от Ред Бул изненадващо се нареди Адриан Сутил, който демонстрира отлична скорост с доста променения автомобил на Форс Индия през целия ден.

Във Ферари имаха отново проблеми с работата на гумите и се наложи промяна на работата на спирачките при Маса, а в Макларън бяха обнадеждени, от седмото място на Хамилтън без системата KERS и 12-а позиция на Ковалайнен с нея.

Роберт Кубица загуби много време днес след обяд, след като само след 6 обиколки получи повреда в двигателя. Механиците обаче смениха мотора за 25 минути и той продължи работа, като в крайна сметка завърши 11-и.